Słodka chałka
z losoiem, wiejski twarów ze szczypiorkiem oraz ogórek i roszponka
32
Jajka po benedyktyńsku
z sosem Hollandaise, boczkiem, szczypiorkiem i świeżą pieczoną bagietką
31
Jajecznica z trzech wiejskich jajek
z twarogiem ze szczypiorkiem, świeżymi warzywamiu, bekonem, masłem i świeżą, pieczoną bagietką
28
Pudding owsiany
z czekoladową granolą i jogurtem z owocami w syropie
26
Deska polskich serów, wędlin i pasztetów
ze świeżymi warzywami, masłem i świeżą, pieczoną bagietką
31
Śniadanie polskie
frankfuterki, jajka sadzone, podgrzybki z patelni, majonez chrzanowy, grillowany pomidor, masło i świeża, pieczona bagietka
30
Zupy
Gdański kociołek rybny
32
Żurek w kociołku
na własnym zakwasie z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami z chrzanem
32
Rosół z wiejskiej kury
z makaronem
32
Przystawki
Domowy chleb ze smalcem
z piklami i kiszonkami z naszej spiżarni
15
Śledź po holendersku
na sałatce z ziemniaków z kwaśną śmietaną, szalotką, koperkiem i piklowanym ogórkiem
37
Tatar z siekanej polskiej polędwicy wołowej
52
Szprotki smażone
z sosem aioli i pietruszką
35
Krewetki Tygrysie 7 szt.
w emulsji winno maślanej z czosnkiem, chili i grzankami
49
Łosoś Gravlax
marynowany łosoś na placjkach ziemniaczanym z cream fresh i ikrą
39
Wątróbki drobiowe
duszone w czerwonym, winie z migdałami oraz opiekanymi ziemniakami
39
Sałaty
Sałata Cezar
sałata rzymska, grillowany kurczak, sos cezar, dojrzały pomidor, anchois i grzanki
48
Sałata z grillowaną bryndzą
z dojrzałym pomidorem, świeżym ogórkiem, papryką, czerwoną cebulą i sosem vinegrette
47
Sałata rzymska z roszponką
z kiełkami, prażonymi pestkami dyni i dressingiem cytrynowo-miodowym
32
Grillowana pierś z kurczaka z frytkami i surówką z kapusty
34
Dania główne
Stek z kalafiora 200g
z musem ze szpinaku i piklowaną dynią
48
Kaszotto grzybowe 300g
z kaszy pęczak z podgrzybkami i serem Bursztyn
41
Pstrąg z pieca 250g
ułożony na warzywach z dressingiem cytrynowo-miodowym
65
Łosoś pieczony
z opiekanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty
74
Pieczony Okoń Morski w całości dla dwóch osób 1kg
z opiekanymi ziemniakami z rozmarynem, misem sałat i sosem z pietruszki i chili
240
orzechy włoskie, gruszka, sos gorgonzola
Pierś z kurczaka Supreme 300g
z kopytkami, pieczonymi warzywami i sosem beszamelowym
48
Pół kaczki z codziennego wypieku 400g
z puree ziemniaczanym oraz z konfiturą z czerwonej cebuli i zasmażanymi buraczkami
76
Schabowy na smalcu smażony 200g
z puree ziemniaczanym i mizerią
49
Pieczona golonka wieprzowa na kapuście 500g
z ziemniakami deptanymi i chrzanem
59
Pieczone żeberka schabowe w sosie miodowo-musztardowym 500g
z opiekanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty
68
Poliki wołowe wolno pieczone 300g
z kaszą kuskus i z zasmażanymi buraczkami
65
Stek z polskiej polędwicy wołowej 200g
z ziemniakami deptanymi, mixem sałat i sosem z palonych warzyw
129
Deska mięs dla dwóch osób 1kg
Pieczona golonka wieprzowa, pieczone żeberka schabowe, biała kiełbasa i pierś z kurczaka z opiekanymi ziemniakami, kapustą zasmażaną z kminkiem oraz sosami: z palonych warzyw, Hollandaise i chrzanem
240
Pierogi
Pierogi z mięsem
podsmażane, podawane z sosem z palonych warzyw i rokitnikiem
38
Pierogi Ukraińskie
z kwaśną śmietaną lub okrasą
36
Desery
Tradycyjna szarlotka polska
z gałką lodów waniliowych
32
Sernik
z sosem z czarnej porzeczki i świeżymi owocami
32
Suflet czekoladowy
z sosem wiśniowym i gałką lodów waniliowych
32
Dodatki
Ziemniaki deptane
15
Puree ziemniaczane
15
Frytki
15
Frytki z batatów
15
Domowe kopytka
15
Ziemniaki opiekane z rozmarynem i czosnkiem
15
Kapusta zasmażana z kminkiem
15
Smażone buraczki
15
Mix sałat z dressingiem cytrynowo-miodowym
15
Surówka z białej kapusty
15
Restauracja Latający Holender
Ul. Długi Targ 33/34
80-830 Gdańsk
+48 509 710 820
szefkuchni@hotelhollandhouse.pl
Godziny otwarcia:
09:00 – 22:30
[zapraszamy także na śniadania]
[zapraszamy także na śniadania]
Social-Media
Copyright [2022] – Restauracja Latający Holender. Wykonanie i zarządzanie stroną www: Promostrada Consulting Sp. z o.o. – marketing dla restauracji i gastronomii